Lifestyle blog
De unieke voordelen van een click pvc vloer
De unieke voordelen van een click pvc vloer

De unieke voordelen van een click pvc vloer

Wil jij jouw huis echt een update geven? Dan is een nieuwe vloer vaak een snelle en relatief betaalbare manier om dat te realiseren. Maar in het huidige vloerenlandschap is er zoveel te krijgen, dat je al snel verdwaald raakt: waar moet je voor kiezen, en waarom? In een gemiddelde bouwmarkt ga je van hout naar laminaat en van tapijt naar kurk. Wat is voor jou de goede keuze? Om je wat te helpen in je zoektocht, zoomen we vandaag in op één van de populairste vloersoorten van de laatste jaren: click pvc. Waarom staat dit type vloer zo enorm in de belangstelling en waarom zou je hiervoor kiezen? Wij zochten het voor je uit!

1) Te krijgen in verschillende stijlen en patronen

Van veel moderne pvc vloeren zou je niet zeggen dat de grondstof daadwerkelijk pvc is. Het grootste voordeel is dat je pvc werkelijk elke look mee kan geven die je maar voor ogen hebt. De looks van een echte houten vloer, zonder intensief onderhoud? Of een betonvloer waar je geen koude voetjes op krijgt? Het kan allemaal met click pvc. De matte afwerking laat ieder patroon schitteren, en tegenwoordig zijn de dessins zo realistisch dat je er zelfs nerven of andere structuren in terug kunt zien. Net echt!

2) Makkelijk te leggen

Een ander voordeel van click pvc is dat het bijzonder makkelijk te leggen is. Dat kan iedere thuisklusser! De traditionele vloersoorten als hout, parket en tegels kun je eigenlijk alleen laten leggen door een professional, wat er standaard voor zorgt dat het budget voor je nieuwe vloer flink opgerekt wordt. En hetzelfde geldt voor de tegenhanger van click pvc, plak pvc: ook dit wil je echt door een vakman laten aanbrengen. Uniek aan click pvc is dat het door het makkelijke kliksysteem supereenvoudig te plaatsen is, waardoor je in een mum van tijd een complete vloer in iedere ruimte in huis legt. En dat doe je helemaal zelf!

3) Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Click pvc is opgebouwd uit meerdere lagen oersterk materiaal, waardoor je vloer nagenoeg onverwoestbaar wordt. Spelende kinderen, drukke huisdieren, hoge naaldhakken: niets is te gek voor deze vloer! Hij is gemaakt om het leven van alledag moeiteloos te weerstaan. Je vloer zal er na enkele jaren nog precies zo uitzien als de dag dat je hem gelegd hebt, en daar hoef je nauwelijks onderhoud voor te plegen. Gewoon wekelijks de stofzuiger erover en een enkel dweilrondje is genoeg om je vloer in topconditie te houden!

4) Geluiddempend en waterdicht

Als er ergens waterschade in huis ontstaat, is het eerste slachtoffer in je woning meestal de vloer. Met name vloeren met een houten bestanddeel kunnen bijzonder slecht tegen water of vochtigheid, en trekken al snel krom of vertonen andere beschadigingen na ongelukjes met water. Dit is nog een reden om voor pvc te kiezen! Omdat pvc volledig waterbestendig is, kan het in iedere ruimte in huis gelegd worden: zelfs in de badkamer. Er kan rustig een glas drinken gemorst worden, en ook de grotere watercrises doorstaat je vloer met vlag en wimpel!

Wist je trouwens dat pvc ook bijzonder geluiddempend is? De schokabsorberende kwaliteiten zorgen niet alleen dat kinderen er veilig op kunnen spelen, het zorgt er ook nog eens voor dat contactgeluid makkelijk geneutraliseerd wordt! Laat de rust dus terugkeren in huis en kies voor click pvc.

5) Vloerverwarming? Geen probleem!

Een populaire upgrade van je huis is vloerverwarming laten plaatsen. Geen radiatoren meer in het zicht en een aangename, gelijk verdeelde warmte door het hele huis: heerlijk! Maar wat betekent dat voor de vloer die er bovenop komt te liggen? Deze moet de warmte goed kunnen geleiden, en niet aangetast raken door de sterke temperatuurswisselingen. Allemaal geen probleem voor click pvc: het materiaal is flexibel genoeg om verschillende temperaturen op te kunnen vangen, en is bijzonder warmtedoorlatend. Nog een vinkje voor click pvc!

Jouw adres voor je click pvc vloer

Ben jij er helemaal uit en wordt jouw volgende vloer er eentje van click pvc? Dan zoek je natuurlijk nog een betrouwbaar adres waar je jouw click pvc kan kopen. Bij Online Vloershop doe je dat allemaal gemakkelijk online: in hun webshop vind je de mooiste click pvc vloeren van topmerken als Ambiant en Quick-Step tegen de scherpste prijzen. Sterker nog: ze geven je een laagste prijs garantie! Gebruik maken van al dit voordeel? Neem dan eens een kijkje op hun site.