Lifestyle blog
Strakke muren? 5 redenen om voor Renovlies te kiezen!
Strakke muren? 5 redenen om voor Renovlies te kiezen!

Strakke muren? 5 redenen om voor Renovlies te kiezen!

Als je een nieuwbouwhuis laat bouwen, zal dit je bekend voorkomen: je huis wordt opgeleverd met ‘behangklare’ muren. Je zit eerst dus nog met poreuze, vlekkerige muren, die je moet afwerken voordat ze een stijlvol onderdeel kunnen vormen van jouw interieur. Waar doe je dat mee? Stucwerk is natuurlijk een optie, maar dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Wil je voor een betaalbare, snel te realiseren optie gaan, dan is Renovlies de beste keuze. Wij vertellen je alle voordelen van deze slimme wandafwerking in deze blog!

Wat is Renovlies behang eigenlijk?

Renovlies is een samengesteld behang, dat gemaakt is van cellulose en stevige textielvezels. Perfect voor renovaties of de afwerking van wanden in nieuwbouwwoningen! Dit behang kan rechtstreeks op de muur aangebracht worden en geeft een strakke en gladde uitstraling. En bonus: gaat de muur later nog werken, dan vangt dit behang het krimpen en uitzetten uitstekend op; daar zie je niets van terug aan de buitenkant van je muur!

Waarom Renovlies je beste optie is

Waarom zou je kiezen voor Renovlies en niet voor de traditionele muurafwerkingen als stucwerk of glasweefselbehang? Omdat je met Renovlies kiest voor een aantal praktische voordelen, en zo min mogelijk nadelen. Wij zetten ze allemaal voor je op een rij, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken!

1) Betaalbaar

In het afwerken van je muren kan flink wat budget komen te zitten. Maar niet als je voor Renovlies behang kiest! Dit materiaal is in de praktijk vaak 30% goedkoper dan traditioneel stucwerk, en op het gebied van kwaliteit doet het er zeker niet voor onder. En omdat het sneller aan te brengen is, hoef je ook minder manuren te rekenen voor je muren klaar zijn. Tijd is immers ook geld!

2) Strakke muren in een mum van tijd

We zeiden het al: Renovlies is één van de snelste manier om je muren keurig af te werken. In een week tijd kun je jouw volledige huis ermee (laten) doen! Dit behang geeft een glad en naadloos resultaat, dat vergelijkbaar is met stucwerk. Geen reliëf, geen naden: Renovlies geeft een superstrak en effen effect. Eventuele scheurtjes en oneffenheden worden weggewerkt achter je behang.

3) Duurzamer dan andere behangsoorten

In normaal behang komt snel een scheurtje of een vlek. Dat is een ander belangrijk verschil met Renovlies behang: dit behang scheurt, krimpt of vlekt niet en is dus bestand tegen alle aspecten van het leven thuis! Het strakke resultaat blijft over de jaren perfect behouden en je hoeft niet bang te zijn voor verkleuringen of andere aftakeling. Uniek in zijn soort!

4) Brandvertragend

Als je een wandafwerking kiest, wil je dat het bijdraagt aan de veiligheid in huis. Niet dat het meer gevaar oplevert als er onverhoopt brand ontstaat! Waar papieren behang een huis- tuin- en keukenbrand nog wel eens dan doen accelereren naar een fikse uitslaande brand, werkt Renovlies juist brandvertragend. Het remt de vorming van nieuwe vlammen en dient zelf niet als brandstof. En dat is een bijzonder prettig idee!

5) Makkelijk naar wens af te werken

Met alleen Renovlies op de muur ben je er natuurlijk nog niet. Je wil jouw muren ook in een kleurtje kunnen verven, of een sfeervol detail aan kunnen brengen, bijvoorbeeld met een behangetje. Welk effect je ook wil bereiken, op een Renovlies ondergrond gaat de afwerking bijzonder gemakkelijk. Met minimale hoeveelheden verf bereik je een maximaal effect, en ook een tweede laag behang hecht fantastisch.

Zijn er ook nadelen?

Jazeker, die zijn er. Want om Renovlies echt te laten schitteren, moet je het eigenlijk aan laten brengen door een professional. Als je het materiaal niet goed kent en niet de juiste voorbereidingen treft, kan je goed bedoelde werk een zeer matig eindresultaat opleveren. Niet wat je wil! Reserveer dus een deel van je budget voor een vakman die het aanbrengen van Renovlies voor je kan verzorgen. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt, en dat je er jaren van kan genieten.

Laat jouw muren voorzien van Renovlies

Ben jij benieuwd geworden naar de mogelijkheden van Renovlies voor jouw huis? Bespreek je wensen dan eens met een specialist op het gebied van dit veelzijdige behang. Schilderbedrijf Bults is al meer dan 20 jaar dé renovliesspecialist van het Noorden: zij helpen je graag met elke klus waar Renovlies bij komt kijken en hebben de kennis en expertise in huis om een fantastisch eindresultaat op te leveren. Keer op keer!