Lifestyle blog
Waarom kiezen voor ecologisch gekweekt gras?
Waarom kiezen voor ecologisch gekweekt gras?

Waarom kiezen voor ecologisch gekweekt gras?

Ga jij binnenkort je tuin voorzien van een nieuwe grasmat? Dan heb je verschillende manieren om dat te doen. Je kunt je tuin natuurlijk zelf inzaaien, maar dan moet je erg lang wachten voordat je van een volle grasmat kunt gaan genieten. Wij raden het gebruik van graszoden aan; kant-en-klare grasplaggen, die je direct een perfect gazon geven.

Maar ook in de wereld van de graszoden valt er veel te kiezen: zo bieden veel kwekers bijvoorbeeld ecologisch gekweekt gras aan. Waarom zou je daarvoor kiezen? Is het kopen van een ecologisch gekweekt gazon het waard? Wij zetten alle voordelen voor je op een rij.

1) Geen chemicaliën en netten in je grasmat

Ecologisch gekweekt gras is vooral aantrekkelijk vanwege zijn milieuvriendelijke karakter. Traditionele gazonkweekmethoden vereisen vaak het gebruik van chemische meststoffen en pesticiden, die weliswaar effectief zijn, maar ook schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Bij het kweken van ecologisch geteeld gras worden er geen schadelijke stoffen gebruikt en ook geen kunststof netten om de graszoden bij elkaar te houden. Dit resulteert niet alleen in een milieuvriendelijker gazon, maar draagt ook bij aan het verminderen van plastic en chemicaliën in de bodem.

2) Ideaal met kinderen en/of dieren

Heb je een gezin met kinderen of huisdieren? Dan is het fijn dat zij een fijne plek hebben om op te spelen. Een plek waar ze niet in aanraking komen met schadelijke stoffen! Als je wil dat je kind of je hond of kat vrijuit kan ravotten op het gras, is het aan te raden om een grassoort te kiezen waarbij geen chemische stoffen zijn gebruikt. Zo is er geen kans op huidirritaties of gevaarlijke situaties als ze iets in hun mond steken. Een ecologisch gekweekt gazon is met kinderen en dieren nu eenmaal een stuk veiliger!

3) Duurzaam gras, met sterke wortels

Een ander voordeel van ecologisch gekweekt gras is dat het sterke wortels ontwikkelt. Doordat het gras de tijd krijgt om op natuurlijke wijze te groeien, kunnen de wortels dieper en sterker worden. En dat merk je aan de overall gezondheid van je grasmat! Sterke wortels dragen bij aan de duurzaamheid van je gazon en voorkomen bovendien uitspoeling bij zware regenval. En ook droogte kunnen je grasplanten beter aan, omdat er genoeg water wordt opgeslagen in de gezonde wortels!

4) Goed voor de biodiversiteit in je tuin

Wil je wat meer bijen, vlinders en vogels tegenkomen in je tuin? De keuze voor een biologisch gazon kan daar zeker aan bijdragen. Doordat je het natuurlijke evenwicht intact houdt en er geen schadelijke stoffen in het gras te vinden zijn, vinden verschillende dieren en micro-organismen jouw tuin ineens ook een stuk aantrekkelijker en gezelliger. De bodem blijft daarnaast divers en gezond, dus je tuin is ook een uitnodigende plek voor verschillende inheemse plantensoorten! Een goede basis dus, als je een tuin wil die groeit en bloeit.

Ga jij ook voor ecologisch gekweekt gras?

Bestel de mooiste natuurzoden dan nu bij Topgazon! Deze ervaren kweker in het hart van Drenthe is specialist in de kweek en de levering van oergezonde, 100% biologische grasrollen van Hollandse bodem. En je raadt het al: die groeien ze volledig zonder kunstmatige bemesting of onkruidbestrijding! Laat je graszoden bezorgen waar je maar wil in Nederland: bij Topgazon kan het tegen een scherpe prijs. Vaak kun je dezelfde week nog met je gras aan de slag!