Lifestyle blog
Hoe verzorg je jouw stenen vloer?
Hoe verzorg je jouw stenen vloer?

Hoe verzorg je jouw stenen vloer?

Voor een luxe uitstraling van je huis is een stenen vloer een goede toevoeging. Maar let op, want stenen vloeren beschadigen snel. Dit kan al komen door vuil, grind of zand. Daarom is een goede verzorging van jouw stenen vloer erg belangrijk. Deze blog bespreekt tips voor de beste verzorging en onderhoud van jouw stenen vloer!

Verwijderen van vuil

Om te beginnen is het belangrijk dat de stenen vloer vrij is van vuil en viezigheid. Dit kan gedaan worden door de vloer te stofzuigen en te dweilen. Hierbij is het wel van belang dat er wordt gedweild met een zachte dweil of een microvezeldoek. Middelen die kunnen schuren moeten vermeden worden! Voor vuil dat er lastig afgaat, kunnen ook speciale schoonmaakmiddelen gebruikt worden, zoals de producten van Lithofin.

Voorkom vlekken

Het is natuurlijk erg jammer als er vlekken komen in een nette, mooie, stenen vloer. Het is daarom van belang om te weten wat je kunt doen om deze vlekken eruit te krijgen, of nog beter, voorkomen. Wanneer er vloeistoffen op de vloer zijn gemorst, moeten deze gelijk worden schoongemaakt met keukenpapier of een absorberende doek. Op deze manier is de kans op vlekken het kleinst. Vlekken voorkomen kan worden gedaan door het gebruik van een onderhoudend impregneermiddel. Op deze manier wordt het schoonmaken van jouw stenen vloer gemakkelijker.

Bescherm tegen krassen

Er kunnen erg snel krassen ontstaan op stenen vloeren. Hier zijn verschillende oorzaken voor, zoals schurende voorwerpen, zand of grind of het verplaatsen van bijvoorbeeld meubels over de vloer. Het is daarom van belang altijd viltjes of iets vergelijkbaars te gebruiken onder de meubels. Daarnaast is het handig om het verschuiven van zware voorwerpen over de stenen vloer te vermijden.

Gebruik van water

Gebruik van water op een stenen vloer is niet erg. Overtollig gebruik van water daarentegen wel. Wanneer er te veel water wordt gebruikt, zal dit in de vloer trekken en ontstaan er vlekken. Het is daarom verstandig om een stenen vloer vooraf waterdicht te maken. Dit kan met de hulp van een impregneermiddel. Hiermee vermijd je het risico op vlekken op een stenen vloer.

Preventief onderhoud

Natuurlijk is het altijd een optie om pas de strijd aan te gaan met het vuil, de vlekken of de krassen als het leed al geleden is. Maar je kunt je oppervlakken natuurlijk nog beter preventief behandelen! Floormade biedt hiervoor de beste middelen, van impregneermiddel tot allesreinigers. Bekijk het gehele aanbod op de website, en kies voor de beste verzorging van jouw stenen vloer!