Lifestyle blog
Verschil tussen click en plak pvc?
Verschil tussen click en plak pvc?

Verschil tussen click en plak pvc?

Wat is het verschil tussen click en plak pvc? En wat zijn precies de voordelen van beide soorten? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Wat is click pvc?

Click pvc is een kunststof vloer die je plank voor plank legt. De planken kun je in elkaar klikken in de lengte en breedte en leg je dus in principe op dezelfde manier als dat je een laminaatvloer legt. Click pvc bestaat uit verschillende lagen en heeft een geluiddempende en egaliserende werking. Is de dekvloer al egaal? Dan is het plaatsen van een ondervloer niet nodig, want één van de genoemde lagen is eigenlijk al de ondervloer. Click pvc is eenvoudig te monteren én te demonteren, waardoor je het zelfs mee kunt verhuizen.

De voordelen van click pvc
  • Kleine oneffenheden van de dekvloer worden weggewerkt door de click pvc planken.
  • Click pvc planken hebben een geluidsreducerende onderlaag, waarmee loopgeluid enorm wordt verminderd.
  • Click pvc planken zijn eenvoudig te leggen (op dezelfde manier als laminaat).
  • Een click pvc vloer is te demonteren en daardoor te verhuizen naar een volgende woning.

Wat is plak pvc?

Plak pvc is iets moeilijker in de montage, omdat deze vloer, zoals de naam al verklapt, vastgelijmd moet worden op een dekvloer. Dit gebeurt strak tegen de muur aan, waardoor plinten niet nodig zijn. Het is hierbij wel ontzettend belangrijk dat de gehele ondervloer egaal is. Is dat niet zo? Dan moet deze eerst geëgaliseerd worden. Plak pvc heeft een zeer goede warmtedoorlating, waardoor het uitermate geschikt is voor een combinatie met vloerverwarming. Daarnaast werkt plak pvc erg geluiddempend, omdat het een dempend materiaal is dat rechtstreeks op de dekvloer wordt aangebracht.

De voordelen van plak pvc
  • Geen ondervloer nodig, omdat plak pvc direct op de dekvloer wordt verlijmd.
  • Zeer goede warmtedoorlating en daardoor perfect voor vloerverwarming.
  • Zeer goede geluiddemping.
  • Omdat plak pvc strak tegen de muur aan wordt gelegd, zijn plinten niet nodig.

Kies jij voor click pvc of plak pvc?

Dus, kies jij voor click pvc of kies jij voor plak pvc? Click pvc is iets wat je zelf waarschijnlijk kunt leggen, terwijl bij de montage van plak pvc wel wat vakmanschap komt kijken. Kijk in ieder geval goed naar je budget, je woonsituatie en de bovenstaande voordelen en maak jouw keuze! En als je eenmaal een keuze hebt kunnen maken, kun je jouw nieuwe click pvc of plak pvc vloer eenvoudig bestellen bij Onlinevloershop.nl!