Lifestyle blog
3 creatieve marketing ideeën met golfkarton
3 creatieve marketing ideeën met golfkarton

3 creatieve marketing ideeën met golfkarton

Origineel blijven in je marketing uitingen is één van de grootste uitdagingen als marketing specialist. En ook als je je eigen bedrijf runt, wil je natuurlijk op een slimme manier aandacht genereren voor jouw merk! In deze blog laten we je daarom kennismaken met een unieke vorm van marketing: het gebruik van golfkarton! Hoe kan je dit materiaal gebruiken om impact te maken en mensen op een positieve manier kennis te laten maken met jouw brand? We hebben 3 creatieve ideeën voor je klaarstaan, die je zeker weten gaan inspireren. Ontdek wat golfkarton voor jouw marketing strategie kan doen!

Voordelen van golfkarton

Golfkarton is niet alleen enorm veelzijdig in gebruik, je laat er ook nog eens mee zien dat jouw bedrijf zich bewust is van zijn ecologische footprint. Wat je er ook van laat maken, het materiaal is volledig te recyclen en heeft dus geen negatieve impact op het milieu. Iets wat veel moderne bedrijven nastreven in hun overall strategie!

Naast milieuvriendelijk is golfkarton ook nog eens opvallend betaalbaar: je kunt er grote statements mee maken, zonder dat je er enorme bedragen voor uit hoeft te trekken. Het laat zich bovendien makkelijk opvouwen en hergebruiken: allemaal voordelen die het bijzonder praktisch en verantwoord in gebruik maken.

  • Goedkoop en toch stijlvol
  • Meerdere malen opnieuw te gebruiken
  • Makkelijk te bedrukken en op vorm te snijden
  • Simpel opvouwen en opbergen
  • 100% recyclebaar

1) Een sustainable zithoek

Bezoekers direct bij binnenkomst laten kennismaken met de duurzame kant van jouw bedrijf? Denk dan eens aan een kartonnen zithoek! Jazeker, ook een bank, salontafel of fauteuil kun je tegenwoordig ook van golfkarton laten maken. Je maakt direct zichtbaar dat jullie je steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu, en heb gelijk een leuk gespreksonderwerp om het ijs mee te breken. En, niet doorvertellen: kartonnen meubels zitten dus ook nog eens verrassend lekker!

Maak je design helemaal af met een leuke print, interessante slogans of je bedrijfslogo. Of doe het allemaal! Een sustainable kartonnen zithoek is dé eyecatcher voor je koffiecorner, beursstand of wachtruimte.

2) Selfie time!

Dé manier om online en offline te combineren: laat mensen op de foto gaan met jouw unieke selfie wand. Daarbij kun je denken aan een draagbaar bord met een uitsparing, of aan een staande wand waar je achter kunt plaatsnemen. Kies voor een grappig en herkenbaar frame, zoals een social media tijdslijn van Facebook, Instagram of LinkedIn, of creëer een prachtige achtergrond waar bezoekers met hun eigen hoofd in kunnen plaatsnemen.

Laat ruimte voor hoofd en schouders, of geef het bord een nóg grappiger effect en kies voor ovale uitsparingen ter grootte van een volwassen hoofd. Natuurlijk daag je mensen uit om hun foto te delen op social media en genereer je zo nog meer aandacht voor je brand!

3) De spanning opbouwen: even spieken

Een golfkartonnen bord met uitsparingen erin kun je natuurlijk ook andersom gebruiken: om stiekem ergens naar binnen te spieken! Geef dus een sneak peek van de verbouwing die aan de gang is, of van de nieuwe afdeling die jullie binnenkort openen en creëer een unieke ervaring voor je bezoeker! De mens is een nieuwsgierig wezen, dus aandacht zul je zeker krijgen.

Door de grote ramen of glazen deuren af te plakken, creëer je spanning en aandacht. Natuurlijk laat je het golfkarton waarmee je de vensters afplakt, bedrukken met een unieke print die perfect aansluit bij jouw huisstijl. En die mensen uitdaagt om naar binnen te spieken! Met uitgesneden kijkgaten op verschillende hoogtes kunnen mensen van alle leeftijden vervolgens zelf een kijkje nemen wat er aan de gang is.

Jouw leverancier voor iedere marketingstunt

Ben je helemaal geïnspireerd en wil je graag vaart zetten achter jouw marketing actie? Informeer dan eens bij Megavista, jouw partner in bedrukte marketing materialen. Ze specialiseren zich in het bedrukken van marketing materialen van karton, zoals selfie wanden, peephole kijkgat wanden, kartonnen meubels en beursstands. Ontdek wat ze voor jou kunnen doen op hun website!