Lifestyle blog
3 redenen waarom jij in de jachtbouw wilt werken
3 redenen waarom jij in de jachtbouw wilt werken

3 redenen waarom jij in de jachtbouw wilt werken

Als technisch specialist wil je werken aan iets waar je trots op kan zijn. Je wil eer van je werk hebben en voor kwaliteit gaan. Denk jij er ook zo over? Heb je er dan wel eens aan gedacht om te gaan werken in de jachtbouw? Als je er niet mee opgroeit, sla je deze sector gemakkelijk over in je hoofd. Maar dat is onterecht! In de jachtbouw zijn juist interessante uitdagingen te vinden voor technische vaklui. Welk specialisme jij ook uitoefent! Waarom jij voor een baan in de jachtbouw zou moeten gaan? Wij leggen het je haarfijn uit.

1. Samen bouwen aan een groots project

In de jachtbouw werk je met vele handen aan een enorm project: een luxe jacht. Elke dag zie het project vorderen en als je geluk hebt, ben je betrokken van de bouw van de eerste onderdelen, tot de tewaterlating. Je hebt dus echt eer van je werk en werkt met luxe, hoogwaardige materialen. Of je nu aan de kleinste details in het interieur werkt, of aan de grote onderdelen van het jacht: je bundelt je krachten met andere vakmensen. Je doet het echt samen!

2. Alle hens aan dek: veel specialismes benodigd

In de jachtbouw is er plaats voor een veelvoud aan technische specialiteiten. Je bouwt als het ware een compleet ingericht huis, dat ook nog eens jarenlang op zee moet kunnen varen! Daar komt nogal wat vakkennis bij kijken. Niet alleen van cascobouwers en engineers, maar bijvoorbeeld ook van hout- en metaalbewerkers, scheepstimmerlieden en monteurs. En vergeet het interieur niet: ook interieurbouwers, meubelbouwers en -spuiters zijn onmisbare krachten. Je werkt allemaal samen aan één einddoel: een jacht opleveren van superieure kwaliteit.

3. Langdurig werk in meerjarige projecten

Als je graag jarenlang zeker wil zijn van werk, dan is de jachtbouw zeker weten de sector voor jou. De laatste jaren is de vraag naar jachten alleen maar gestegen. Daarnaast is de doorlooptijd voor de bouw van een nieuw jacht behoorlijk lang: gemiddeld toch zo’n 2-4 jaar. Heb je dus eenmaal een nieuwe klus, dan ben je ook wel even onder de pannen. En er zijn banen te over: dat betekent voor jou dat er na de tewaterlating altijd wel ergens een nieuwe klus op je wacht. Doorlopend werk gegarandeerd!

Zin in een baan in de jachtbouw?

Heb je helemaal zin gekregen om aan de slag te gaan in de jachtbouw, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan kan Rispens je helpen. Als specialist in vacatures in de jachtbouw, scheepsbouw en interieurbouw hebben ze altijd een passende vacature in de jachtbouw voor vakmensen als jij. Vaak gaat het om uitzendwerk, met een goede kans op een vaste baan. Je vindt altijd een mooie stap voor het vervolg van jouw carrière!

Welke vacatures zijn er op dit moment?

Ben je benieuwd welke vacatures er op dit moment openstaan in de jachtbouw? Op de website van Rispens vind je altijd een actueel aanbod vacatures in de jacht- en scheepsbouw. Sorteer ze gemakkelijk op afstand, dan weet je zeker dat je niet te ver hoeft te reizen voor je werk. Bekijk snel het huidige aanbod vacatures op de site of schrijf je in als jouw droombaan er niet direct bij zit. De technisch onderlegde intercedenten van Rispens kijken graag met je mee!

Bekijk vacatures in de jachtbouw >