Lifestyle blog
Hip, hipper, hipst: dit zijn de nieuwste trends voor jouw interieur
Hip, hipper, hipst: dit zijn de nieuwste trends voor jouw interieur

Hip, hipper, hipst: dit zijn de nieuwste trends voor jouw interieur

Als je om je heen kijkt in je woonkamer, weet je het eigenlijk direct: jouw interieur heeft absoluut een opfrisbeurt nodig. Het is gewoon over de jaren uit je vingers geglipt, en nu straalt het iets van vervlogen tijden uit. Tijd dus om je in te lezen in de nieuwste interieurtrends! Geen fan van woonbladen, of makeoverprogramma’s op tv? Geen probleem. In dit artikel zetten we de drie belangrijkste woontrends van dit moment voor je op een rij.

1) Hout op je vloer

De nummer 1 trend van dit moment: een vloer die warmte uitstraalt, en een natuurlijke touch geeft aan je interieur. Dé manier om dit te doen is door een houten vloer te plaatsen. En dat hoeft natuurlijk niet echt hout te zijn. Tegenwoordig zijn er ook tal van vloersoorten waarmee je een uiterst realistisch houtpatroon aanbrengt op je vloer, en toch ultiem onderhoudsgemak ervaart. Denk maar eens aan laminaat en pvc!

2) Staal en glas: let the sunshine in!

In een modern interieur is er veel plaats voor licht: een ruimtelijk gevoel door het hele huis is absoluut een pre. Hoe je dat simpel teweegbrengt? Plaats elementen van staal en glas, waar je normaal ondoorzichtige deuren en muren zou hebben. Een voorbeeld is je standaard binnendeuren vervangen door modellen van glas en staal: daarmee lijkt iedere ruimte automatisch groter. En je haalt een aantal prachtige moderne eyecatchers in huis!

Ook kun je elementen van staal en glas gebruiken als roomdivider, of simpelweg als decoratief element in grotere ruimtes. Een hele mooie manier om een moderne twist aan je kamer te geven!

3) Je trap bij je interieur betrekken

Stop jij je trap het liefst zo ver mogelijk weg? Zonde! In het moderne interieur mag je trap echt gezien worden. Dus hup, tijd om die oude vloerbedekking te laten verdwijnen en je trap een integraal onderdeel van je interieur te maken. Het kan heel makkelijk met de nieuwste overzettreden! Een slijtvast, slipvrij alternatief op de traditionele houten of gestoffeerde trap: binnen een aantal uur aangebracht en een lust voor het oog. Maak je trap helemaal af met bijpassende verlichting voor een extra luxe effect. Zo hoeft jouw trap zich niet langer te verstoppen!

Kleine makeover, groots effect

Heb je niet het budget om je hele huis in één keer aan te pakken, of raak je al helemaal in de stress als je aan al dat geklus in huis denkt? Geen zorgen! Door stap voor stap te werken en te beginnen met kleinere projecten, beperk je de chaos in huis en zie je toch snel voortgang. Je houdt het bovendien betaalbaar en kan je projecten inplannen aan de hand van het beschikbare budget.

Een kleine makeover kan een groots effect teweegbrengen, onderschat dat niet! Alleen je vloer, je trap of je binnendeuren aanpakken kan al zorgen voor een behoorlijke metamorfose.

Hulp nodig bij jouw project?

Zie jij het totaal niet zitten om je interieur zelf aan te pakken? Ben je van nature helemaal niet handig, of heb je geen gevoel voor woninginrichting? Dan kun je natuurlijk ook iemand inhuren die daar wél verstand van heeft. Bij Suver Wonen hebben ze niet alleen een groot assortiment meubels en andere woninginrichting, ze kunnen je ook nog eens helpen om van jouw woning een prachtig modern en samenhangend geheel te maken. Samen met één van hun interieurstylisten creëer je een plek waar je je weer helemaal thuis voelt!