Lifestyle blog
Jouw buitenhout zomerklaar met Rubio Monocoat
Jouw buitenhout zomerklaar met Rubio Monocoat

Jouw buitenhout zomerklaar met Rubio Monocoat

Als de winter wat langer heeft geduurd dan je lief is, kan je dat soms terugzien in je buitenhout. Je tuinmeubels, schutting of vlonderterras heeft ineens een lelijke grijze kleur en zit vol met vieze aanslag. Niet bepaald hoe je de zomer in wilt gaan! Door slim gebruik te maken van een goede reiniger en het juiste type olie, geef je jouw buitenhout zijn originele uitstraling terug en ziet het er weer helemaal als nieuw uit.

Als je kwaliteitsproducten wilt gebruiken voor het opfrissen van je buitenhout, raden wij je de buitenlijn van Rubio Monocoat houtverzorging aan. Wat je nodig hebt voor welk soort buitenhout, leggen we je graag kort en simpel uit!

Je hout grondig schoonmaken

Welk type buitenhout je ook wilt opfrissen, het is altijd een goed idee om te beginnen met een grondige schoonmaakbeurt. En nee, daar gebruiken we geen hogedrukreiniger voor! Rubio Monocoat heeft een uitstekende reiniger voor buitenhout, genaamd Exterior Wood Cleaner. Hiermee maak je met slechts lichte schrobbewegingen je hout weer helemaal vrij van vuil. Zonder het hout onnodig te beschadigen! Zet die hogedrukspuit dus maar weer terug in de schuur: het enige wat je nodig hebt is een harde borstel en een tuinslang.

Je tuinmeubels weer laten stralen

Zijn het met name je houten tuinmeubels die het zwaar hebben gehad afgelopen winter? Naast een grondige schrobbeurt doe je er dan goed aan om je meubels te behandelen met een speciale olie. Die geeft niet alleen kleur, maar ook een nieuwe beschermingslaag aan je tuinmeubels! Ze worden beter waterafstotend en ook vuil hecht zich minder makkelijk aan het oppervlak van je hout.

Rubio Monocoat heeft een fijne houtolie, speciaal voor houten tuinmeubels: de Hybrid Wood Protector. Makkelijk aan te brengen, in één laag dekkend, en verkrijgbaar in tal van neutrale en ook echte knalkleuren. Dat geeft altijd het effect dat jij voor ogen had!

Schuttingen en gevelwerk een boost geven

Ook houten schuttingen en gevelwerk kunnen best wel een knauw krijgen van een stevige winter. Nat weer en ook uv-straling kunnen je hout laten vergrijzen, om nog maar te zwijgen van de groene, witte of bruine aanslag die je hout kan ontsieren. De oplossing? Grondig schoonmaken en opnieuw kleur en bescherming geven.

Ook voor verticaal hout heeft Rubio Monocoat een prachtig product om dit mee te doen: de WoodCream. Makkelijk aan te brengen zonder druppen en strepen, sneldrogend en in de mooiste kleuren te verkrijgen. Ideaal voor iedere soort verticaal buitenhout!

Je houten vlonderterras weer als nieuw

Glij je bijna uit over jouw vlonderterras na de winter? Dat zien we vaker: algen en vuil kunnen jouw houten terras al snel veranderen in één grote schaatsbaan. Niet erg fijn! In zo’n geval is het zaak om het eerst grondig schoon te maken en zo algen en andere gladmakende filters te verwijderen. Wil je nieuwe aanslag tegengaan en je hout een mooie bescherm- en kleurlaag meegeven? Gebruik dan ook hier de Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Borstel je hele terras ermee in, dan is het weer helemaal klaar voor de zomer. En de maanden daarna!

Alles van Rubio Monocoat voordelig inkopen

Zoek je een betrouwbaar adres, waar je jouw Rubio Monocoat producten voordelig kunt inkopen? Dan hebben wij een fijne webshop voor je gevonden: Vloeronderhoudswinkel.nl. Voor vloeren en andere houtsoorten bestel je hier de fijnste onderhoudsproducten van de mooiste merken: Rubio Monocoat is slechts één van de vele gerenommeerde merken die ze tegen bijzonder lage prijzen aan je kunnen leveren. Bestel direct online, dan kun je deze week vaak nog aan het werk met het reinigen en opfrissen van jouw buitenhout!