Lifestyle blog
Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope matrassen?
Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope matrassen?

Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope matrassen?

Ben je op zoek naar een nieuw matras? Schrijf goedkope matrassen dan niet meteen af. Deze zijn namelijk vaak net zo goed als dure varianten. Het is maar net welk matras goed bij jou past en welke eigenschappen deze heeft. In deze blog vertellen we je hier meer over, zodat jij goedkoop het ideale matras scoort!

Een duur matras is geen goed matras

Vaak denken mensen dat dure matrassen goed zijn en goedkope matrassen slecht. Dit is absoluut niet waar. Wist je namelijk dat sommige matrassen wel drie keer zo duur zijn als goedkope matrassen met precies dezelfde kwaliteitskenmerken? Je betaalt dan onder andere voor de marketingkosten die dat merk maakt. Er zijn dus genoeg goedkope matrassen te vinden die jarenlang meegaan en jou perfect ondersteunen.

Welk matras past bij jou?

Wat voor jou een goed matras is, kan voor iemand anders dat niet zijn. Je moet dus eerst uitzoeken welk matras goed bij jou past. Zo kiezen mensen die het ‘s nachts vaak warm hebben en veel zweten voor koudschuim of pocketvering matrassen. Voor mensen met lichamelijk klachten is traagschuim vaak een betere keus. Er zijn ontzettend veel goedkope matrassen online te vinden die in deze categorieën vallen.

De eigenschappen van een goed matras

Binnen de bovenstaande categorieën zijn er nog een aantal factoren waar je je keuze op kunt baseren. Zo is natuurlijk de ondersteuning die het matras biedt erg belangrijk. Check bijvoorbeeld hoeveel pockets een pocketvering matras heeft en of die verdeeld is in ‘comfortzones’. Bij matrassen van schuim is de veerkracht erg belangrijk. Daarnaast wil je bij goedkope matrassen misschien de volgende punten bij langs gaan:

  • Heeft het matras een goede ventilatie?
  • Is het matras omkeerbaar?
  • Van welk materiaal is de tijk gemaakt?
  • Is de tijk afrits- en wasbaar?

Je matras onderhouden

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je goedkope matras is het essentieel om het goed te onderhouden. Je doet dit bijvoorbeeld door het matras regelmatig te stofzuigen en het te laten luchten nadat je bent opgestaan. Daarnaast adviseren we je één keer per maand alle wasbare delen uit te wassen en, als dat mogelijk is, het matras te draaien. Tot slot bescherm je je matras door in ieder geval een molton te gebruiken en eventueel een topmatras.

Goedkope matrassen kopen bij Matrasconcurrent

In de webshop van Matrasconcurrent vind je een ruim aanbod goedkope matrassen van topkwaliteit. Deze matrassen komen direct bij een Nederlandse fabrikant vandaan, waardoor je niet voor een merknaam betaalt en alles mogelijk is. Dankzij jarenlange ervaring weet Matrasconcurrent precies waar mensen behoefte aan hebben en aan welke eigenschappen een goed matras moet voldoen.

  • Enorm aanbod tegen de laagste prijs
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €35,-*
  • 60 nachten proefslapen

*Minimum bedrag kan variëren, check de website van Matrasconcurrent voor het actuele bedrag.

Ga meteen naar Matrasconcurrent om het aanbod te bekijken en sla je slag!