Lifestyle blog
De 3 meest onderschatte tools bij het onderhouden van je vloer
De 3 meest onderschatte tools bij het onderhouden van je vloer

De 3 meest onderschatte tools bij het onderhouden van je vloer

Een mooie houten vloer is een aanwinst voor iedere woning. Niet alleen voeg je sfeer en karakter toe aan je huis, door het duurzame karakter van deze vloeren is het een investering voor de komende jaren, zo niet decennia. Mits je regelmatig onderhoud pleegt aan je vloer! En dat vraagt doorgaans wel wat tijd en energie. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij 3 handige hulpmiddelen voor je klaargezet die je helpen om je vloer in topconditie te houden. Tools waar je misschien zelf nog niet aan gedacht had!

1) Goede reiniger(s)

Het onderhoud van je vloer begint met een regelmatige reiniging op maat. Dat betekent: niet zomaar een standaard allesreiniger of vloerreiniger gebruiken als je gaat dweilen! Een reiniger die aansluit op de olie, lak of wax die je gebruikt hebt maakt je vloer niet alleen diepgaander schoon, het houdt de beschermende laag van je vloer ook nog eens netjes intact. Je maakt je vloer eenvoudig streeploos schoon, zonder hem te beschadigen! Investeer in de volgende reinigers:

  • Een algemene vloerreiniger, voor (twee)wekelijks onderhoud
  • Specifieke vloerreinigers, gericht op veelvoorkomende vlekken

Blijf trouw aan één merk

Ga je voor het eerst reinigingsmiddelen voor je vloer bestellen, zorg er dan voor dat ze van hetzelfde merk zijn als de olie, lak of wax die op de vloer is aangebracht. Als je voor middelen van hetzelfde merk kiest, versterken ze elkaar namelijk in hun werking! Zo ga je voor een nog mooier eindresultaat.

2) Boenmachine

De ultieme manier om tijd en vooral moeite te besparen? Investeer in een boenmachine! Het klinkt misschien als een overdreven zet, maar zo’n powertool kan je helpen met verschillende facetten van je vloeronderhoud. Zeker geen loze investering! Mensen die eenmaal zo’n machine hebben aangeschaft, willen nooit meer terug naar handmatig oliën, polish aanbrengen of dweilen.

Hij komt al van pas bij het aanbrengen van olie, wax, polish of onderhoudsolie, maar ook bij de reiniging van je vloer is het een erg behulpzame tool. En wil je jouw vloer licht polijsten of opruwen? Ook dat kan met een boenmachine!

3) Viltglijders

Als je het goed aanpakt, kijk je bij vloeronderhoud verder dan de vloer zelf. Want: welke dingen in huis hebben nog meer invloed op de staat van je vloer? De temperatuur, de vochtigheidsgraad, de looppaden die veel gebruikt worden, en het schoeisel dat je huisgenoten dragen. Maar ook de meubels die op je vloer staan, kunnen invloed hebben op je vloer. Zeker als je ze vaak verschuift!

Breng daarom onder meubels altijd viltglijders aan, die het makkelijk maakt om ze schuivend te verplaatsen. Zelfs onder meubels die je niet elke dag verplaatst, zoals je eettafel! Het voorkomt dat ze schade maken aan je vloer. Kies voor simpele plakviltjes, of voor een bevestiging met een schroef voor bijvoorbeeld stoelen. Schade voorkomen is een belangrijk onderdeel van goed onderhoud!

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

De belangrijkste tools voor vloeronderhoud heeft eigenlijk iedereen wel in huis: we hebben het over de huis-tuin-en-keuken stofzuiger en de doodordinaire dweil. Hoe makkelijk wil je het hebben! Het is echt waar: een wekelijkse stofzuigronde en een reguliere dweilbeurt zijn de belangrijkste stappen in jouw vloeronderhoud. Met de stofzuiger haal je vuil en zand weg dat in je vloer kan krassen, en de dweil poetst andere vlekken voor je weg die je kwaliteit van je vloer kunnen aantasten. En na een simpele schoonmaakbeurt ziet je vloer er altijd weer beter uit!

  • Wekelijks: stofzuigen
  • Tweewekelijks: dweilen

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Op zoek naar een goed adres waar je al deze handige hulpmiddelen kunt bestellen? Neem dan eens een kijkje bij Vloeronderhoudswinkel.nl. Je bestelt hier alles voor je vloeronderhoud gemakkelijk online, vanuit je luie stoel! De mooiste lakken en oliën, maar ook speciale reinigers en tooling om het mee aan te brengen. Vanaf een bestelwaarde van €29,95 wordt alles wat je maar nodig hebt, gratis bij je thuisbezorgd; vaak kun je er dezelfde week al mee aan de slag!